Klik på logoet for at læse om dets betydning

SVANE MILJØ

SVANEN
De to officielt anerkendte miljømærker i Danmark: Svanen og Blomsten. Giver garanti for: At produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.  At der er taget hensyn til din sundhed. At kvaliteten er god.

DANSK ØKOLOGI

Ø-mærket
Angiver at varen er dansk statskontrolleret økologisk.

 BLAUE ENGEL MILJØ

Den Blå Engel – Der Blaue Engel
Sættes på varer, der i sammenligning med andre varer inden for varegruppen, er de mest miljøvenlige. Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgangspunkt i en vugge-til-gravvurdering.

 FAIRTRADE MH

Fairtrade – Max Havelaar
Max Havelaar, også kaldet Fairtrade, er en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder. Miljøet skånes desuden til en vis grad, og der udbetales en ekstra bonus, hvis varerne er økologiske.

 BLOMST MILJØ

BLOMSTEN
De to officielt anerkendte miljømærker i Danmark: Svanen og Blomsten. Giver garanti for: At produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.  At der er taget hensyn til din sundhed. At kvaliteten er god.

 MILIEUKEUR MILIEUKEUR
Det hollandske miljømærke - svarer til Svanemærket i Norden og Den Blå Engel i Tyskland. Betyder at produktet er mindre skadeligt for miljøet sammenlignet med andre produkter i samme kategori.
 EU ØKOLOGI

EU’s økologimærke
Det fælles mærke for økologiske produkter i EU svarer til det danske røde Ø-mærke. Alle økologiske emballerede fødevarer fra EU skal være mærket med EU’s økologilogo. Det røde danske Ø-mærke må fortsat benyttes, men ikke uden EU’s økologiske mærke ved siden af.

 MILJØBEVIDST

"Miljøbevidst" produkter fra Antalis
Produkter i Antalis’ sortiment, som vi har vurderet reducerer belastningen af miljøet i særlig grad – som oftest på niveau med de officielle certificerede miljømærker.

 210RESY MILJØ

RESY
Er en "paraplyorganisation" for flere tyske indsamlingssystemer inden for området: transportemballage fremstllet af pap. RESY's logo er et kontrolmærke, der indikerer, at emballagen kan genvindes. Emballageproducenten indgår kontrakt med RESY og får tildelt et firecifret licensnummer, der skal anføres på emballagen sammen med RESY's logo.

 NF ENVIRONNEMENT

NF Environnement
En frivillig fransk certificering udstedt af AFNOR Certification. For at opnå NF Environnement mærket skal produktet opfylde en række kriterier for økologi og anvendelse.

 ENERGY STAR

ENERGY STAR
Energy Star er en frivillig energimærkningsordning, som kan bruges på det mest energivenlige it- og computerudstyr - fx computere, computerskærme og printere.

 PEFC

PEFC
Mærket minder om FSC-mærket. Det stiller krav til produktionen af tømmer og andre skovprodukter, men ikke til den efterfølgende forarbejdningsproces til papir, møbler og andre produkter.

 GRUNEPUNKT MILJØ Der Grüne Punkt
Duales System Deutschland med mærket "Der Grüne Punkt" står for indsamling og genvinding af brugt emballage i Tyskland. Mærket bruges desuden i 25 andre europæiske lande og er således det mest benyttede mærke i verden.
 FSC

FSC
En international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC er en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

 Geprüfte Sicherheit

GS
”Geprüfte Sicherheit” eller GS-mærket er et frivilligt certificeringsmærke til teknisk udstyr. Det betyder at udstyret opfylder tyske og, hvis det er tilgængeligt, europæiske sikkerhedskrav til sådanne anordninger. TÜV/GS mærke viser at vores produkter er blevet vurderet med hensyn til sikkerhed og kvalitet af TÜV Rheinland. Du sikrer dig at det givne produkt er forsvarligt at anvende. Hovedforskellen mellem GS og CE-mærket er, at overholdelsen af ​​de europæiske sikkerhedskrav er blevet testet og certificeret af en statsautoriseret uafhængig instans. CE-mærkning er derimod udstedt til underskrivelse af en erklæring om, at produktet er i overensstemmelse med europæisk lovgivning. GS-mærket er baseret på den tyske produktsikkerhedslove ("Produktsicherheitsgesetz" eller "ProdSG"). Selvom GS-mærket er designet med det tyske marked for øje, ses det på en stor del af elektroniske produkter og maskiner, der sælges andre steder i verden.

 Paper By Nature

Paper by nature
Paper by nature miljømærket gælder for forarbejdede papirprodukter som konvolutter, bøger, hæfter og arkiveringsprodukter. Det tager hensyn til produktets potentielle miljøpåvirkninger, herunder:
Råvarer: Miljømærket indeholder kriterier for ansvarlig skovforvaltning og papirfremstilling.
Omstillingsproces: Miljømærket indeholder kriterier vedrørende alle miljøpåvirkninger, der potentielt kan genereres ved papiromdannelsesprocessen: energibesparelse, reduktion af emissioner til vand og luft og begrænsning af brugen af ​​stoffer under miljøfarlig forarbejdning.

 PVC Fri

PVC-fri

 Rainforest Alliance

Rainforest Alliance
Rainforest Alliance er et international, privat miljømærke, der viser, at der er taget miljømæssige og bæredygtige hensyn under produktionen. Det findes typisk på kakao, kaffe og te. Rainforest Alliance er en amerikansk miljøorganisation, der arbejder for at bevare dyreliv og miljø i verdens regnskove og for at sikre biologiske systemer og bæredygtig udvikling. Foreningen Rainforest Alliance arbejder også for at fremme forholdene for arbejdere og deres lokalsamfund.

Se mere her: http://www.forbrug.dk/Maerkningsguide/rainforestalliance

 UTZ

UTZ
UTZ Certified er en nonprofit organisation og mærkning med henblik på at skabe betingelser for en bæredygtig produktion af kaffe, kakao, te, Roiboos te, palmeolie og bomuld. Gennem uddannelse og information har landmændene mulighed for at forbedre deres produktivitet, produktkvalitet og effektiviteten af omsorg for mennesker og miljø. Det giver dem mulighed for at producere større mængder til lavere omkostninger og øge levestandarden i landdistrikterne.

UTZ-certificering, tidligere UTZ Kapeh ("good coffee" i Maya Quiché sprog) blev grundlagt i 2002. Hovedkvarteret ligger i Holland. For at blive certificeret skal man følge UTZ Code of Conduct. Den seneste version af kodekset er fra 2009 og er baseret på de internationale ILO-konventioner og standarder for god landbrugspraksis. Kodekset er udviklet i en samlet proces med relevante interessenter og er derfor bredt accepteret. Den er baseret på princippet om løbende forbedringer. Producenterne påføres fra år et af en kerne af sikkerhed og kvalitet. Det følgende år bliver yderligere punkter kontrolleret.

Se mere her: http://fairtradedanmark.dk/andre-maerkninger/utz-certifiedCopyright © Kontor Syd A/S - Alt indhold på siden, herunder billeder, produktinformation, tekst m.v. tilhører Kontor Syd A/S, og intet indhold fra siden må gengives uden tilladelse